Ale prosím...
Když hledáme inspiraci na nové receptury, nové způsoby zpracování, nebo máme zkrátka nové odrůdy, která nám kuchyní prochází poprvé, hledáme inspiraci úplně všude. Fakt. Nápadů máme vždy mraky, tužeb vyzkoušet všechno ještě víc ale za ty léta praxe už trochu tušíme, že ne všechno se hodí na všechno a ne všechno v našich podmínkách a produkty dostupnými na CZ trhu skončí ideálně, jak obrázky na internetu slibují.
Proto po našich cestách kolem světa třikrát místem často a rády končíme u nás doma, nebo krajově za humny. Tradiční české a moravské recpety jsou totiž skvělé v tom, že jsou generacemi předků vyzkoušené, vychytané, dostupné a na nás pak už jen je vybrat to správné chilli se správnou pálivostí a dát receptům na jistotu nový, šmrncovnější a zkrátka lepší rozměr.
Cibulové omáčky - trochu Sofiina volba, jestli bílou nebo červenou
Původně jsme začaly dělat jenom cibuládu, a vám tak hrozně moc chutná, až jsme si začly řikat, že na té kombinaci cibule a chilli asi fakt něco magickýho bude a šly jsme hledat, co dalšího bychom v tomhle kombu vymyslely.
Tak jistě!
CHILLI SÁDLO – NA CHLEBA I NA VAŘENÍ
Napadlo by vás to? Většina z nás miluje čerstvě vyškvařené, krásně bělavé sádlo na výborný a měkoučký český chleba. Fajnšmekři si na něj přihodí najemno nakrájenou cibulku, někdo si radši přikousne kyselou okurku a pak už k dokonalosti chybí jen špetka soli a mleté papriky. Možná vás to překvapí, ale my doporučujeme mleté chilli.
Ale my si řekly "proč si to neusnadnit" a sádlo a chilli jsme vám rovnou nachystaly. Takže stačí jen máznout.
Výborný je ale taky do vaření, do základu na guláš, v český kuchyni se tenhle šikovný pomocník určitě neztratí.
Fakt se povedlo.