A zde je od nás něco málo o papričce Carolina Reaper. Seznamte se. Toho času nejpálivější chilli paprička světa. Alespoň oficiálně:).
Hybridní paprička Carolina Reaper (druh Capsicum chinense) se na výsluní Scovilleovy stupnice pálivosti vypálila v prosinci 2013 se svými 2 200 000 SHU. Od té doby ji v Guinessově knize rekordů žádná jiná nepokořila. Z trůnu tak vystrnadila chilli papričku Trinidad Scorpion. Pan Ed Currie ji v roce 2012 vyvinul křížením papriček Bhut Jolokia a Habanero Red. Její původní označní HP22B asi nikomu nic neřekne a tak se podíváme, jak přišla ke svému proslulému jménu. Carolina odráží jméno státu z kterého pochází (Jižní Karolína, USA) a reaper si vysloužila podle tvaru svého ocasu, který připomíná kosu.
Tahle téměř nesnesitelně pálivá "holka" je krásně červená, zkroucená, celou strukturu má hrbolatou a čouhá z ní špičatý ocas. Prostě krasavice. Ti kteří se odvážili a ochutnali nám tvrdí, že její chuť je sladká a ovocná, že cítí čokoládu, nebo skořici. Upřímně, my kromě pálení ohňů pekelných necítili nic.
Kdo z vás chce Carolinu WOCHutnat, ať už naloženou nebo ve formě omáčky tak je na našich stránkách správně. Ale vážně - ochutnávejte maximálně opatrně.
Mimochodem - ladili a ladili jsme pro vás CHILLI-BON, až nás brněly jazyky. Je to bon-bon plný zdraví = vitamín C + přiměřené množství Caroliny Reaper. Dát si jeden hnedle po ránu, příjemně "nakopne" do nového dne.